fr

Ethias krijgt opnieuw erkenning van de sector voor haar initiatieven rond de pandemie en haar maatschappelijke inzet

2021_10_Decavi_Oasis_News_NL

Na twee virtuele edities vond op woensdag 27 oktober de ceremonie voor de uitreiking van de DECAVI-Trofeeën Leven plaats in Brussel. Het is de derde keer dat Ethias wordt geprezen voor haar vele solidariteitsinitiatieven in verband met de pandemie en de tweede keer voor haar maatschappelijke inzet.

Naast haar taak als verzekeraar zet Ethias zich elke dag in voor een betere wereld die rechtvaardiger, ecologischer, billijker en socialer is. Een verzekeraar die vastbesloten meerwaarde wil creëren voor de Belgische samenleving en de juiste beslissingen wil nemen om de sociale kloof te verkleinen. Ethias wil bovendien meewerken aan oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals de klimaatopwarming, psychosociale risico's, pandemieën en armoede. Voor de strijd tegen armoede looft Ethias trouwens 450.000 euro uit met de Ethias Youth Solidarity Awards. Via deze grootschalige actie moedigt Ethias de OCMW's aan om vóór 20 december een project in te dienen waarmee ze hulp willen bieden aan jongeren in kwetsbare situaties. Een professionele jury zal de projecten selecteren. De 18 gekozen projecten worden dan in het voorjaar van 2022 bekendgemaakt.

Deze DECAVI-bekroning bevestigt voor Ethias de relevantie van haar engagementen, van haar wens om de mens centraal te stellen en van haar unieke businessmodel als de nr. 1 directe verzekeraar die dicht bij zijn verzekerde particulieren en collectiviteiten staat. Een “24/7 relatie” die in crisisperiodes wordt versterkt om de verzekerden van nabij te ondersteunen.

2020_10_PhL_square

“Deze onderscheiding is een blijk van erkenning voor de 1900 medewerkers die sinds meer dan 18 maanden in zeer bijzondere omstandigheden werken, met veel empathie, creativiteit en flexibiliteit om ondersteuning te bieden aan onze verzekerden en aan de sectoren die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie, maar ook door de zware overstromingen in juli die het leven van duizenden mensen ondersteboven hebben gehaald. Dit laat niemand onberoerd en vraagt om actie. We zullen dan ook al onze energie en de kracht van onze groep blijven inzetten om dag na dag innovatieve oplossingen aan te reiken voor de veiligheid van iedereen, maar ook om positief bij te dragen aan een meer rechtvaardige en meer inclusieve samenleving.“

Philippe LALLEMAND, CEO

Bij Ethias maakt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) al sinds de oprichting, nu meer dan 100 jaar geleden, integraal deel uit van haar activiteiten.

Het was voor Ethias dan ook een evidente keuze om haar medewerkers, haar verzekerden en, meer algemeen, de hele Belgische samenleving te steunen. Ontdek een overzicht van alle acties in verband met de pandemie,
de acties naar aanleiding van het noodweer in juli, en ons laatste niet-financiële verslag.

Om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven raden wij u aan een meer recente versie van uw browser te gebruiken.
Mozilla Firefox, Google Chrome ou Internet Explorer