Onderhoud van onze website

Onderhoud van onze website
Er is een onderhoud van onze website gepland van zaterdag 21 mei om 20 uur tot zondag 22 mei om 8 uur. Dit betekent dat onze site tijdens deze periode niet toegankelijk zal zijn.

Op vakantie vergeet ik even alles. Maar ook mijn verzekeringen?

Op vakantie vergeet ik even alles. Maar ook mijn verzekeringen?
Image(s) licensed by Unsplash

Reisbijstand, annulatieverzekering, bagageverzekering ... Raakt u ook soms het noorden kwijt in het aanbod van verzekeringsmaatschappijen of touroperators? Zijn al deze verzekeringen wel echt nodig als u op reis gaat? Sluit u soms niet twee of zelfs drie keer dezelfde dekking af? Wij zochten het voor u uit.

 

Vakantie? Ja! Stress? Nee!

Op vakantie droomt u maar van één ding: al uw zorgen vergeten. Soms beslist het leven daar echter anders over. En moet u met situaties omgaan die u niet had gepland ... Uw wagen laat u in de steek op weg naar het zuiden. De luchtvaartmaatschappij raakt uw bagage kwijt. Uw kind breekt zijn arm op zijn skeelers. Of door een sterfgeval in de familie moet u uw vakantie noodgedwongen inkorten.

 

Hallo? Kan iemand me helpen?

Het is een hele opluchting als u bij dergelijke problemen kunt rekenen op een professional. Zeker als u in het buitenland verblijft en er de taal niet spreekt. Een reisverzekering is dus geen overbodige luxe om met een gerust gemoed te kunnen vertrekken. Maar welke formule kiest u?

ANNULATIEVERZEKERING: gemoedsrust vanaf het moment dat u boekt

Door een onvoorziene gebeurtenis moet u uw reis annuleren, wijzigen of onderbreken? Met de annulatieverzekering van Ethias recupereert u alle reeds gemaakte en de wijzigingskosten. 'Vakantie geannuleerd = vakantie terugbetaald', dat is de belofte van deze verzekering die dekking biedt voor al uw reizen of minitrips van meer dan 150 euro wereldwijd. Kleine kanttekening: als u in België verblijft, dan moet uw reis minstens vier opeenvolgende dagen duren.

 

Twee formules: jaarlijks of tijdelijk. Drie grote verschillen.

 1. De jaarlijkse formule dekt alle reizen van het jaar voor alle leden van uw gezin, zelfs als iedereen afzonderlijk reist. U trakteert uzelf op een romantisch uitje met uw partner terwijl uw kinderen op zomerkamp zijn met hun vrienden? Geen zorgen: iedereen is verzekerd. De tijdelijke formule is slechts geldig voor één reis en dekt alleen de gezinsleden die op de boeking vermeld staan
 2. De jaarlijkse formule treedt 30 dagen na de onderschrijving van de verzekering in werking.
  Dat noemen we de wachttijd. Vertrekt u binnenkort al? Sluit deze verzekering dan op tijd af! Bij de tijdelijke formule is de wachttijd beperkt tot 7 dagen. Perfect dus voor een lastminutereis.
 3. De jaarlijkse formule vergoedt u tot 3.000 euro per persoon EN per reis, naargelang de gekozen tariefformule. En dat ongeacht het aantal reizen dat u in dat jaar doet. De tijdelijke formule dekt uw reis tot een bedrag van 6.250 euro per persoon. Let wel op want tijdelijk betekent slechts eenmaal geldig.

 

Kort samengevat: reist u meermaals per jaar en niet allemaal samen, dan is de jaarlijkse formule ideaal voor u! Met slechts één contract bent u het hele jaar gerust. Besloot u echter om uw volledige reisbudget te besteden aan één grote reis? Dan is de tijdelijke formule perfect omdat het gedekte bedrag hier een stuk hoger is.

 

Meer weten?

> Raadpleeg de informatiefiche voor alle voorwaarden van de Annulatieverzekering.

> De annulatieverzekering van een touroperator: een goede deal … of toch niet?

Wij vergeleken de twee voor u.

> Hebt u een geldige reden om uw reis te annuleren? In deze 9 gevallen wel.

> Een onvoorziene gebeurtenis: hoe uw reis kosteloos wijzigen? In dit artikel vertellen we u er alles over.

ASSISTANCE: voor alle onvoorziene gebeurtenissen op reis

Uw kind wordt ziek op vakantie of u komt in het ziekenhuis terecht door een lelijke val bij het skiën? U tankt de foute brandstof in Spanje of uw auto weigert te starten in Slovenië? Uw vader belt u in paniek op omdat uw moeder dringend naar het ziekenhuis moet en u moet dus halsoverkop weer naar huis? Gelukkig kunt u 24 uur per dag terecht bij Ethias Assistance: een must bij ziekte, een ziekenhuisopname (met of zonder repatriëring), een ongeval of autopech.

 

U hebt de keuze uit verschillende formules: met of zonder wagen, jaarlijks of tijdelijk.

 • Ethias Assistance Car & Family: de meest complete formule. Deze formule dekt alle leden van uw gezin die bij u inwonen en tot 3 wagens van uw gezin. Zelfs uw aanhangwagen of caravan! Waar? In heel geografisch Europa voor de wagens en wereldwijd voor de personen. In het buitenland naar het ziekenhuis? Ethias vergoedt u voor maximaal 250.000 euro per verzekerde en per voorval. Opgelet: elk verblijf in het buitenland mag niet langer dan 90 opeenvolgende dagen duren.
 • Jaarlijkse Ethias Assistance Family: uw gezin heeft geen auto of u rijdt met een bedrijfswagen (met pechverhelping in het leasingcontract)? In dat geval zult u wellicht kiezen voor een contract zonder dekking voor uw auto, en dus een goedkoper contract voor een jaar. Extra voordeel van deze formule: wordt u in het buitenland in het ziekenhuis opgenomen, dan geniet u een hogere maximale tussenkomst, tot wel 500.000 euro per verzekerde en per voorval.
 • Tijdelijke Ethias Assistance Family: wilt u een verzekering voor één bepaalde reis waarvoor u uw privéwagen niet gebruikt? Dan is deze formule interessant voor u. En de prijs? Die hangt af van de duur en de bestemming van de reis. Let wel op: deze formule biedt dezelfde garanties als de jaarlijkse formule, maar de maximale tussenkomst bij een ziekenhuisopname in het buitenland is beperkt tot 75.000 euro per verzekerde en per voorval. Goed om te weten: duurt uw verblijf in het buitenland langer dan drie maanden, dan kan deze formule uw Ethias Assistance Car & Family aanvullen (beperkt tot 90 dagen). Zo kunt u de bijstand van Ethias blijven gebruiken.

 

Meer weten?

> Raadpleeg de informatiefiche voor alle voorwaarden van de verzekering

Ethias Assistance.

> Een probleem op vakantie? Ethias laat u niet in de steek. Lees het hier.

> Weet u wat uw ziekenfonds dekt als u tijdens uw vakantie ziek wordt?

Het antwoord leest u hier.

> Rekent u voor uw reisverzekering op uw kredietkaart of op Ethias? Geen twijfel mogelijk!

BAGAGE: voor diefstal of verlies van uw persoonlijke spullen en waardevolle voorwerpen

Niets zo vervelend als op uw vakantiebestemming aankomen zonder bagage omdat de luchtvaartmaatschappij ze nergens meer vindt! Of een gauwdief die weg is met uw smartphone of paspoort terwijl u in de rij staat voor een ijsje. De sentimentele waarde van uw trouwring of de horloge van uw grootvader kunnen we u helaas niet teruggeven ... Maar met de Bagageverzekering krijgt u wél een financiële compensatie voor uw verlies. Die gaat van minstens 500 euro per persoon voor uw gewone kleding en voorwerpen tot maximaal 1.250 euro voor elk waardevol voorwerp dat u bij het afsluiten van het contract hebt aangegeven (opgelet: voorwerpen waarvan de nieuwwaarde hoger is dan 1.250 euro zijn niet gedekt). U kunt zelfs voorwerpen verzekeren die u tijdens uw verblijf in het buitenland hebt gekocht, voor een bedrag van 500 euro!

 

Meer weten?

> Raadpleeg de informatiefiche voor alle voorwaarden van

de Bagageverzekering van Ethias.

> U verliest uw bagage op reis. Wat nu? Lees het hier.

> De kinderen vertrekken zonder u op reis. En wat als hen iets overkomt?

Lees zeker dit artikel.

CONCLUSIE

Al deze verzekeringen vullen elkaar aan en dekken dus niet dezelfde risico's. Ideaal is dus om de drie te combineren, als uw budget dat toelaat natuurlijk.

 • Met de Annulatieverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de factuur als u uw reis voor uw vertrek moet annuleren. U kunt uw vakantie dus ver op voorhand boeken, zonder te moeten denken aan onvoorziene omstandigheden die uw plannen kunnen dwarsbomen.
 • Met Ethias Assistance Car & Family reist u met een gerust gemoed. Gezondheidsproblemen in het buitenland of autopech in België of Europa? U kunt altijd rekenen op onze bijstand, 24 uur per dag. Een must!
 • Met de Bagageverzekering ontvangt u een vergoeding bij verlies of diefstal van uw bagage of waardevolle voorwerpen op reis. Een slimme voorzorgsmaatregel!
Vond u dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw antwoord.